Dag 1 – de Avondetappe 

De Nijmeegse Fiets4daagse 2017 begint gelijk goed! Weliswaar kort, zal er de eerste kilometers op weg naar Berg & Dal gelijk geklommen moeten worden. Maar waar geklommen wordt, wordt ook gedaald. De lange route gaat vandaag via het Duitse Zyfflich en Kranenburg naar wijndorp Groesbeek. De korte route brengt u via het Bevrijdingsmuseum naar Groesbeek. Vandaaruit gaat het gezamenlijk langs een oude spoorlijn naar Malden waar de volgende Superstops u welkom heten. Via het Maisdoolhof bereikt u Nijmegen waar u de heerlijke geuren van verse broodjes en barbecue van de Houtwerf moet volgen.

Korte route: 29 km          Lange route: 45 km

Dag 2 – de Rijn & de Waal

De Rijn en Waal vormen vandaag de rode draad in de route. Na het passeren van de Waalbrug gaat het eerst naar een heuse Escaperoom. Middenin de uitgestrekte weilanden splitsen de korte en lange route. De korte route gaat naar historisch Huissen, vergeten groenten en echte windmolenbelevingen. De lange route doet Fort Pannerden aan en gaat over het Gelders Eiland naar Tolkamer en Spijk, waar de Rijn Nederland binnenstroomt. Ook Emmerik staat dit jaar op de Fiets4daagsekaart met een bezoek aan de Rheinpromenade en de indrukwekkende Rijnbrug. Door de Duitse polders en de Thornsche molen fietst u Nederland weer binnen om Persingen, het kleinste dorp van Nederland aan te tikken en tenslotte hartje centrum het verhaal van Mariken van Nijmegen aan te horen.

Korte route: 42 km          Lange route: 80 km

Dag 3 – Historie en Gezelligheid

Vandaag zit bomvol historie! Dat begint al met de route naar de eerste Superstop, Café De Teersdijk. Deze Teersdijk werd al door de Romeinen gebruikt, al zullen zij dat niet fietsend hebben gedaan. Ook in vestingstad Grave fietst u door tal van honderden jaren oude straatjes. Onder het genot van een door de plaatselijke ondernemers aangeboden drankje kunt u hier te weten komen hoe vaak Grave belegerd is geweest. In Wijchen heet Emilia van Nassau, voormalig bewoonster (17e eeuw) u van harte welkom. Op verzoek vertelt zij over het leven op het kasteel. In Wijchen splitst de route. De korte route rijdt via Woezik naar de Lindenholt, waar een voormalige boerderij, De Broederij uw laatste Superstop van de dag is. De lange route gaat verder het Land van Maas en Waal in en brengt u via schilderachtige dorpjes als Leur, Bergharen en Horssen én fruitbedrijf Theunissen & Peters naar Druten. Daar wacht u een gezellige en verrassende doorkomst. Met de Waal aan uw linkerhand rijdt u over de dijken naar Beuningen, waar de ondernemers van het Julianaplein net als vorig jaar zullen zorgen voor veel vermaak. Het relaxte Dijkmagazijn, even buiten Beuningen, is vandaag de laatste Superstop.

Korte route: 45 km          Lange route: 77 km

Dag 4 – Fietsplezier aan de Maas

Deed u vorig jaar ook mee aan de Nijmeegse Fiets4daagse? Dan herkent u vast nog wel een groot deel van de route. De korte route sowieso. Wat te denken van Landgoed Bergzicht, de Kazematten bij Katwijk en de feestelijke oversteek met het pontje naar Cuijk onder muzikale begeleiding van een popkoor. De deelnemers aan de lange route fietsen na Mook verder de kop van Noord-Limburg in en doen vervolgens Plasmolen en het pittoreske Gennep met haar 400 jaar oude Stadhuis aan. Vervolgens wordt de Maas overgestoken en doemt Land van Cuijk op. Landgoed Barendonk is daar een perfect gastheer. Vandaag mag u zelfs óver het landgoed uw route vervolgen naar het jaarlijkse festijn in Cuijk, Cultuur aan de Maas. Samen met de korte route vervolgt de route van Cuijk naar Overasselt, waar Buurderij De Lage Hof, net als vorig jaar, de laatste Superstop vormt. Over de Hatertse en Overasseltse heide en vennen bereikt u Nijmegen.

Korte route: 41 km          Lange route: 73 km

Facebook

Created by BSH Design