DAG 1 – Into de Ooipolder

Langs het Valkhof suizen we naar beneden de prachtige Ooijpolder in, de achtertuin van Nijmegen. Over dijken en door polders passeren we de grens en fietsen gemütlich verder naar het nostalgische Zyfflich en Kranenburg. De familieroute brengt u over een van de mooiste straten van Nederland (Rijksstraatweg) terug naar de finish. De andere routes gaan langs schilderachtige akkers, natuurterreinen én het Afrikamuseum.

Ooij – Leuth – Kekerdom – Kranenburg – Breedeweg – Groesbeek.
Afstanden: 27km – 40km – 50km


DAG 2 – Over de Waal

Via Hees – eigenlijk een dorpje ín de stad – fietst u over een splinternieuwe snelfietsroute naar gastvrij Beuningen voor de eerste superstop. Via de Stadsbrug passeert u de Waal, waar de familieroute door Veur Lent richting finish fietst. De andere routes doen Elst aan, waarna de middellange en lange route zich splitsen. De ene keert via Park Bredelaar en Bemmel terug naar Nijmegen. De lange fietst, met zicht op de Betuwelijn en Linge, naar Fort Pannerden om langs de Waal terug te keren naar de stad.

Beuningen – Weurt – Elst – Doornenburg – Fort Pannerden – Bemmel – Lent.
Afstanden: 26m – 45km – 65km


DAG 3 – Door de Vennen

Zo fietst u door de stad, zo waant u zich op vakantie ergens diep in Frankrijk. Nee, u bent in het Rijk van Nijmegen, in het geweldige Vennengebied! Via St Walrick fietst de familieroute naar het gezellige Wijchen om via recreatiegebied de Berendonck, met zijn fraaie golfbaan huiswaarts te keren. De andere routes gaan naar historisch Grave, het zo vaak belegerde vestingstadje. De middellange route draait vervolgens weer de brug op naar Wijchen, de lange route fietst verder Brabant in naar Ravenstein, nog zo’n historisch genot. En alsof dat nog niet genoeg krijgt u ook nog meerdere toetjes: een overtocht over de Maas met het pontje, bijzonder Batenburg, Hernen en Wijchen.

St Walrick – Overasselt – Nederasselt – Grave – Ravenstein – Batenburg – Hernen – Wijchen.
Afstanden: 33km – 45km – 62km

DAG 4 – Dagje langs de Maas

Op deze slotdag begint u met een tocht door de fraaie bossen op de stuwwallen, waar het art nouveau Jachtslot De Mookerheide u als eerste Superstop van harte welkom heet in Limburg. De familieroute laat u heerlijk naar beneden suizen naar Mook, waarna Malden als voorlaatste stop voor de finish de bloemetjes buiten zet. De andere routes laten u over een parel van een fietspad fietsen, de Zevendalseweg: puur genieten! De middellange route brengt u via Milsbeek naar Cuijk, waar Genieten ook altijd met een hoofdletter wordt geschreven. De lange route slingert langs de grens van de Duitse heuvelen – het Reischswald – naar Ottersum met een uitgebreid aanbod vertier en vermaak. Via Gennep, met z’n 400 jaar oude Stadhuis, duikt u het Brabantse Maasheggengebied in om op die manier uit te komen in Cuijk, waarna u via het pontje de finish alweer bijna kan ruiken.

Plasmolen – Milsbeek – Ven Zelderheide – Viller Mühle – Gennep – Cuijk – Mook – Malden.
Afstanden: 26km – 43km – 64km

Facebook

Created by BSH Design