Zie hieronder voor het overzicht van 2018


Stop 1.1: Kerkje Persingen, Persingen


Let op: voor je het weet ben je het kleinste dorp van Nederland (105 inwoners!) al weer uit: Persingen! Stap even af voor het mooie middeleeuws gotische kerkje uit de 13e eeuw. Tegenwoordig wordt de kerk vooral gebruikt als trouwlocatie en tentoonstellingsruimte. 

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 1.2: Thornsche Molen, Persingen

Wat een fantastisch uitzicht op de Beekse en Duitse heuvelrug heb je vanaf dit restaurant onder de unieke, herbouwde molen. Geniet ook van de live muziek op terras en het speciale Fiets4daagsemenu. Maar een lekker gebakje voor fietsers of lekker drankje mag natuurlijk ook.

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 1.3: Haus Polm, Zyfflich

Deze SuperStop is in Duitse sferen. Een gezellige rustplaats midden in het Duitse minidorp Zyfflich, aan de voet van het beroemde ooievaarsnest. Hier kunt u op het terras van Haus Polm terecht voor heerlijke Getränke und andere lekkernijen.

Korte en medium route

Stop 1.4: Wijngaard de Plack, Groesbeek

Kom genieten aan de voet van het glooiende Reichswald in onze wijngaard bij Virginie en John Grutters, eigenaren van wijngaard de Plack en pluimveebedrijf Betsy’s kip. We zullen u gastvrij onthalen om één te worden met deze unieke natuurplek en de lekkere Groesbeekse wijn. Tevens betrekken we onze nieuwe vleeskuikentak Beter Leven erbij, een kip die een overdekte tuin heeft! Wandel het gratis wijnleerpad en laat u daarna verwennen op ons boerenterras met onze zelfgebakken taart of wijnen.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 1.5: Nederlands wijnbouwcentrum, Groesbeek

In de prachtige wijngaardomgeving van wijndorp Groesbeek vindt u het Nederlands Wijnbouwcentrum, de uitgelezen plek voor alles op het gebied van wijn en wijnbeleving:
Startpunt van wandel- en fietsroutes die u meenemen langs de glooiende wijngaarden en wijngaardeniers in de omgeving, om vervolgens heerlijk met een glas wijn in de hand uit te puffen op ons zonovergoten terras met uitzicht op de wijngaard!

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 1.6: Afrika museum, Berg en Dal

U fietst vandaag niet langs, maar dóór het Afrika Museum! Dit museum, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal is een museum over mensen. Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnenmuseum zijn traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen als ook een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 1.7: Wielercafe Heksendans, Berg en Dal

Pannenkoekenrestaurant De Heksendans is al meer dan 25 jaar een begrip in Nijmegen en wijde omgeving . Tegenwoordig is het niet alleen een pannenkoekenhuis maar ook een wielermuseum. Bezoek het wielermuseum met de geschiedenis van R&TC Groenewoud. Proef nu tijdens de fiets4daage een pannenkoek met appel en spek en daarbij een kwaremont biertje voor maar €10,00.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 2.1: Doorkomst Beuningen en lunchroom Bijzonder genieten, Beuningen

De doorkomst in Beuningen, dat staat garant voor gezelligheid! Onder andere bij Bijzonder Genieten, dé lunchroom van Beuningen. De bediening bestaat daar uit mensen met een verstandelijke beperking. Met elkaar zorgen ze ervoor dat u kunt genieten van een heerlijke lunch.

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 2.2: Claassen Melkveehouderij, Beuningen

Willen jullie ontdekken waar onze melk vandaan komt, hoe een échte boerderij eruit ziet? Kom en ontdek het allemaal op de Campina Open Boerderijdag, want boer Claassen in Beuningen nodigt je uit bij hem op de boerderij. Kom ‘proeven’ van het echte boerenleven, en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt. Op de boerderijen worden veel activiteiten georganiseerd voor stoere jongens en meiden.

Korte, medium en lange route

Stop 2.3: Dutch Bicycle Centre, Nijmegen

Leer meer over je e-bike, bij Stipbike! Elke 15 min start hier vandaag een spoedcursus voor alle geïnteresseerde fiets4daagsedeelnemers. In het Dutch Bicycle Centre zijn maar liefst 20 fietsbedrijven gevestigd. Hier is alles op het gebied van fietsen. Maar ook een Fietsbar waar we vandaag alles voor een goede ravitaillering zullen serveren.

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 2.4: Windpark Nijmegen Betuwe, Nijmegen

Doe nieuwe energie op bij burgerwindpark Nijmegen-Betuwe.Treed in de voetsporen van koningin Maxima: beklim virtueel een windmolen, geniet van het uitzicht over de omgeving en laat je verrassen door nog nog veel meer leuke, energieke activiteiten: maak een rondleiding met onze windgids over het windpark, bouw mee aan een kunstwerk op zonne-energie, met kunstenaar Anita Waltman, speel mee met de Energietafel en ontdek wat jij in jouw buurt kunt doen om duurzame energie op te wekken, relax in de Mussengaard, met (Oer)soep en muziek. En, voor grote en kleine mensen met stalen zenuwen is er het VR Lab, waar je een windmolen op 100 meter hoogte kunt repareren.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 2.5: Park Bredelaar, Elst

Pocketpark Bredelaar ligt in Park Lingezegen en is een van de pareltjes in het landbouwgebied tussen Elst en Bemmel. De uitkijktoren biedt zicht over het park met daarin de moestuin en boomgaard. Er worden oud-hollandse en vergeten groenten gekweekt en er is een boomgaard met appels, peren en pruimen van oude rassen. Stap even af voor een bezoekje en een drankje zoals sap uit eigen park.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 2.6: Fort Pannerden, Doornenburg

Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar telt bij elkaar 5 verdiepingen. Tijdens de fiets4daagse dient Fort Pannerden als Superstop! Dit geeft fietsers de gelegenheid hun elektrische fietsen op te laden bij het oplaadpunt, water bij te vullen of om zelf even bij te komen op ons terras en rond te dwalen en te mijmeren over lang vervlogen tijden.

Klik HIER voor meer informatie.

Lange route

Stop 2.7: Art Laboratory, Nijmegen-Noord

Aan de rand van ontwikkelgebied Nijmegen-Noord bevindt zich een stuk land waar het agrarische verleden van deze streek nog voelbaar is: een woonboerderij omringd door tuinen en een boomgaard. Ook deze omgeving is volop in ontwikkeling: in totaal worden er 12.000 woningen gebouwd. Bij Art Laboratory maken kunstenaars, onderzoekers, bewoners en publiek de bestaande eigenschappen van dit gebied zichtbaar en geven zij bijzondere inzichten over duurzaamheid en leefbaarheid. Art Laboratory is een plek die verwondert, waardoor je met andere ogen naar je omgeving gaat kijken. Onze tuin en bar zijn tevens geopend. Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 3.1: Kaas- en zuivelboerderij De Diervoort, Wijchen

Wij verwerken de melk van onze koeien tot heerlijke boerenkaas en -zuivel. Kom kijken, leren en proeven op onze boerderij, pal op de grens van stad en vennengebied!

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 3.2: Doorkomst Grave

Grave, pittoreske vestingstad aan de Maas, heeft in de afgelopen eeuwen menig bezoeker verrast. Vandaag de dag wachten haar monumenten, karakteristieke winkeltjes, terrasjes en restaurants u op. In het oude stadshart ademt u geschiedenis van honderden jaren terug. De authentieke kasseiwegen met hun 17e en 18e-eeuwse huizen, de fraaie en nauwe steegjes, de vestingwerken, zij vertellen allemaal een onderdeel van de kleurrijke en bewogen geschiedenis van Grave.
Plof neer op een van de vele terrassen op de Markt of in de Maasstraat en geniet van een muzikaal welkom.

Medium en lange route

Stop 3.3: Doorkomst Ravenstein

Bij de molen in vestingstad Ravenstein kunt u de stellingmolen, het bakhuis, de streekproductenwinkel en Natuurlijk Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein bezoeken. De molen is in bedrijf, het bakhuis en de brouwerij ook. Op deze dag is de toegang en de rondleiding gratis. Kom kijken hoe we ambachtelijke producten maken!

Lange route

Stop 3.4: Oversteek pontje Demen-Batenburg

Sinds 2007 vaart deze pont over de Maas. Uit®waarde verzorgt het in samenwerking met de gemeenten Wijchen en Oss. Het maximum aantal passagiers per overtocht is 12.

Lange route

Stop 3.5: Doorkomst Wijchen, kasteel Wijchen

Het historische kasteel van Wijchen met zijn keurige renaissance uiterlijk heeft een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Naast een bijzondere archeologische collectie is er tot en met 28 oktober 2018 de expositie “Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen” te zien. Kortom een locatie met een rijke geschiedenis dat een bezoek meer dan rechtvaardigt voor liefhebbers van het verleden.

Klink HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 3.6: Burggolf, Golfclub de Beerendonck Wijchen

BurgGolf Wijchen staat voor genieten en ontspannen in een gastvrije, natuurrijke omgeving. Kom naar ons heerlijke terras, wij bieden drankjes en hapjes tegen een leuke prijs. Speel daarna een potje golf op de uitgezette parcours op de putting green zodat je een gevoel krijgt van onze gezellige golfvereniging BurgGolf.

Korte, medium en lange route

Stop 4.1: Jachtslot De Mookerheide

In de kop van Limburg ligt Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Het is een kenmerkend landgoed met kassen, een leifruitmuur, sier- en moestuinen, een wildkelder en een sierbrug. Breng een bezoekje aan de kas en waan je terug in vroegere tijden. In het Jachtslot vind je de landwinkel van Boer Spierings. Naast groente en fruit uit de moestuinen verkopen ze ook vlees en kaas van eigen runderen. Daarnaast is er een kleine horeca geopend voor een genietmomentje op het landgoed.

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 4.2: Midgetgolfbaan het Golfhuisje Plasmolen

Tijdens de Nijmeegse Fietsvierdaagse kunt u bij het Golfhuisje genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met de enige echte Limburgsevlaai voor € 4,50. Daarnaast hebben wij vandaag speciaal voor de Fiets4daagsedeelnemers een speciale actie (op basis van beschikbaarheid): – gratis boogschiet clinic en voor slechts € 2,00 p.p. midgetgolfen op onze 18 holes midgetgolfbaan!

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 4.3: Beleef Ottersum

Beleef kunst, cultuur, proeverijen, beleef Ottersum tijdens de fiets4daagse!
BELEEF KUNST: Atelier Sandmate geeft spullen een tweede leven.
ATELIER UNIQUE: Een naaiatelier voor jong en oud, waar je creativiteit ten volle ontplooid wordt.
PROEF CULTUUR: met Bakkerij Arts ambachtelijke moderne bakkers.
BIJ KOOS: proeflokaal en unieke vergaderlocatie, zullen een ruim aanbod aanbieden van het lekkers uit de streek. Laat je verrassen op het Raadhuisplein en beleef Ottersum!

Lange route

Stop 4.4: Het Veerhuis, Oeffelt

Sinds de zomer van 2018 heeft het Veerhuis in Oeffelt haar deuren weer geopend en wij kunnen niet wachten om u te ontvangen! In het eeuwenoude pand aan de Maas kunt u genieten van de ontspannen sfeer van een stukje geschiedenis met een modern tintje. Koude biertjes, warme koffie, huisgemaakte frisdranken en verse hapjes aan de oever van de Maas. Even opladen om weer vol energie de route te vervolgen!

Klik HIER voor meer informatie.

Lange route

Stop 4.5: Doorkomst Cuijk / Cultuur aan de Maas

Met als thema “kleurrijk” presenteert Cuijk aan de Maas de 15e editie van haar culturele dag. Met levende sculpturen en standbeelden, een ruime keuze aan muziek en dans, alle musea en culturele instellingen gratis te bezoeken en een kunst- en boekenmarkt is er veel sfeer en beleving in het oude centrum. Stal de fiets in de gratis bewaakte scoutingstalling en wandel door het gezellige Cuijkse centrum.

Klik HIER voor meer informatie.

Medium en lange route

Stop 4.6: Oversteek pontje Cuijk

De oversteek met het pontje is inmiddels vaste prik in de Fiets4daagseroute. Ook dit jaar wordt het weer een feestje. Tijdens de oversteek met het pontje kunt u op deze slotdag luisteren naar het optreden van de band “Human People”. Zij zullen tussen 12:00 en 14:00 uur verschillende songs voor u spelen.

Medium en lange route

Stop 4.7: Doorkomst Malden, Accordeonmuseum de Muse

Er staat vandaag een leuke band te spelen op ons gezellige terras en zelfs een kort bezoek aan het Accordeon- en Harmonica-museum behoort tot de mogelijkheden. Welkom in Malden!

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 4.8: Bakkerscafé dé Bakkerij, Nijmegen

Bij Bakkerscafé dé Bakkerij zorgen enthousiaste vakmensen in bakkerij, winkel en lunchroom dagelijks voor het bereiden van heerlijke verse producten en tevreden gasten en klanten. Kwaliteit van product en service staan bij ons hoog in het vaandel, waarbij gastvrijheid en plezier in het werk een doel op zich zijn. Wij bieden u een goede rustplaats met ambachtelijke biologische producten, zoals grootmoeders appeltaart, biologische fruitsapjes, huisgemaakte soep, koffie en thee. U kunt uw fiets veilig stallen en een sanitaire stop is ook mogelijk. Na deze laatste superstop kunt u zich opmaken voor de laatste meters van deze Fiets4daagse!

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

Stop 4.9: Trots Markt, Krayenhoff Kazerne, Nijmegen

Trots is de nieuwe markt voor Nederland: ultieme gezelligheid met trotse mensen en hun producten. Trots kenmerkt zich door het aanbieden van een zo breed mogelijk en hoogstaand assortiment, met gedreven en blije mensen die hun passie willen delen. Samen met een goed glas en een lekker drankje kan de fiets4daagse hier mooi worden afgesloten.

Klik HIER voor meer informatie.

Korte, medium en lange route

PS. Bij de korte route wordt het aantal van 5 SuperStops niet gehaald. Dus wil je veel SuperStops, kies dan voor een langere route.

 

Facebook

Created by BSH Design